Sagt av mina klienter:

“Jeanette,
Du har hjälpt mig att upprätta förståelse för mig själv. När jag förstod att jag inte var konstig eller hemsk, värd att föraktas, påbörjade jag min inre resa av kärlek, mot kärlek. Känslan av att vilja ta hand om mig själv som om jag var någon jag älskade är obeskrivbar. Att investera i mig själv tillsammans med Jeanette har förändrat mitt liv för all framtid. Det är jag evigt tacksam för, och i ärlighetens namn, är det något av det bästa jag gjort.” (Sanna)


“Jag är djupt berörd av den närvaro du visade i tisdags och den värme jag kände. Jag bara var där och det blev som det blev. I alla andra liknande situationer har jag alltid haft fokus på den andre – den som tar emot det jag säger.’ Tack att du kunde stanna vid mig och mina känslor.” (Maria)


“Jag har fått träffa fem olika psykologer och terapeuter som inte kunnat diagnostisera mig ordentligt. Deras diagnoser ledde till konsumering av onödig medicinering som förvärrade mitt tillstånd på grund av att det inte var rätt för mina besvär eller hur jag ens fungerade som människa. Men då hörde jag om Jeanette Niehof och jag gav det en chans. Till min förvåning var hon annorlunda än resten av psykologer som jag har träffat. Innan hon gav mig en diagnos tog hon sig tid att lära känna mig bättre som person och innan hon satte ett namn på mina symptom lärde hon sig om kärnproblemet av dessa symptom. Hon förstod verkligen hur hon skulle handskas med mina besvär och känslor och genom hennes terapisessioner öppnades en helt ny värld av självkänsla, självförtroende och själv upptäckande framför mig som jag aldrig trodde fanns innan.” (Elisabeth)


“När man kommer in på Jeanettes mottagning är det nästan som att träffa en kär gammal vän, hon är en av de mest varma och omtänksamma människor jag någonsin mött. Jag har gått hos en del terapeuter innan men det var inte förrän jag kom till Jeanette som jag kände att jag verkligen hittat rätt. Jeanette är väldigt professionell i sitt bemötande och hon ser alltid till att man känner sig trygg under hennes behandlingar, man känner sig alltid sedd och lyssnad på när man är hos Jeanette vilket är väldigt viktigt när man går i terapi. Efter varje session med Jeanette känner jag alltid att jag lärt mig något nytt om mig själv, fått nya insikter och kommit ett steg närmare där jag vill vara. Jag skulle varmt rekommendera Jeanette till vem som än känner att de mår dåligt och vill komma vidare i livet.” (Anette) 


 “Jag har gått sammanlagt  tre år i samtalsterapi både psykodynamisk och kbt utan symtomlättnad innan jag kom till Jeanette och påbörjade emdr-behandling med henne. På några få korta månaders behandling har jag upplevt att mina nivåer av ångest  har sjunkit på ett sätt jag inte vågat hoppas på. Livet är lättare. Jag har också upplevt mig förstådd. Det som tidigare varit svårförklarligt har fått förklaringar. Jag har större tillförsikt inför att kunna möta utmaningar i vardagen och önskar att jag fått möjlighet att få del av behandlingen tidigare i livet. ” (Sara)


 ” Innan jag träffade Jeanette hade jag bearbetat mitt trauma under många år och på flera olika sätt. Det hade hjälpt mig att acceptera traumat och delvis hantera det. Men för den inverkan det hade på mitt liv verkade inte finnas hjälp att få. Jag blev fort trött, hade svårt att fokusera och behövde mycket återhämtning. Efter Jeanettes behandling har jag en ny effektivitet och uthållighet. Jag kan fokusera längre stunder, mitt behov av återhämtning har minskat drastiskt och det gör att jag får mycket mer tid till både företagande, familj och fritid.”  (Anna)


” Måste också berätta att sedan terapin Jeanette har jag inte haft ett ENDA återfall. Jag är så tacksam (och min sambo!) ända in i roten av min själ till dig 🙂 Jag mår så bra idag att jag glömmer att det någonsin var annorlunda. Det har varit magiskt, och det arbetet vi gjorde tillsammans kommer jag ha med mig resten av mitt liv! ” (Matilda)


”Hej! Idag fick jag det sista mailet i Jeanettes mejl-skam-kurs och jag har några tankar kring kursen som jag vill dela med mig av till er andra. Att fokusera på skam under dessa cirka tre månader som jag fått mailen har varit väldigt givande. Jag har satt skammen under lupp och studerat den ingående. I annan terapi som jag gått i under de tio år som jag nu har bearbetat de sexuella trauman som jag utsattes för som barn har skam funnits med som något som jag har bearbetat. Det som skamkursen har bidragit med i min bearbetningsprocess är alltså ett specifikt djupgående undersökande fokus på skamproblematiken vilket har varit oerhört värdefullt för mig! Om någon av er andra som har problem med skam och inte gått skamkursen funderar på att göra det så är mitt tips att testa!Allt gott, Jessica


”Kursen var väldigt bra. Du går igenom alla de steg som behövs. När jag gick igenom alla stegen och tog testet insåg jag hur bra det blivit. Så kursen gav mig verktyg. Min ångest har faktiskt försvunnit. Smärtan i rygg och nacke, som varit stressrelaterat (stress pga obearbetat trauma) har försvunnit. Dock har jag lite smärta kvar i ryggslutet, men efter att ha analyserat den så handlar den enbart om att jag har felbelastat ryggen i så många år att den är van att röra sig på fel sätt. Så nu ska jag träna upp ryggen så att den blir starkare och stabilare. Jag ska också se till att bli medveten om mitt rörelsemönster.  Mina mardrömmar har helt försvunnit. Tidigare hade jag ofta mardrömmar som handlade om att jag blev jagad eller att jag hamnade i hemska situationer som jag inte kunde ta mig ur, där jag kände mig instängd och utsatt.  Tidigare hade jag också ofta flashbacks, där minnena poppade upp ofta. När minnena kom så blev jag ledsen, ibland arg, och ibland fick jag dåligt samvete över att jag inte gjort annorlunda. Allt detta har släppt.

Min destruktivitet har nästan helt försvunnit. Drogsuget är totalt borta! Det är helt magisk 😊 Det har varit några tillfällen när jag varit arg och ledsen och jag har tänkt att “Det hade varit såå skönt att få försvinna in i drogdimman”. Men genast har tanken slagits bort, för jag är verkligen inte sugen, och jag vill verkligen inte bli berusad och tappa kontrollen. Jag har också blivit lite rädd för de konsekvenser som skulle uppstå ifall jag skulle använda drogerna. Det konsekvenstänkandet har jag aldrig haft tidigare.

 Ja, jag röker fortfarande (cigaretter), men har dragit ner på det rejält. Inget jag har tänkt på och inget jag har kämpat för. Jag är bara mindre röksugen. Jag jobbar mindre, stressar mindre, tränar på ett vettigare sätt. Jag lyssnar på min kropp på ett helt annat sätt. Skuld och skam har försvunnit helt. Tidigare har jag lagt skulden på mig själv. Det har inneburit att jag haft svårt att sätta min egen gräns. För jag har någonstans trott att jag inte förtjänar bättre och därför har jag heller inte ställt krav på min omgivning. Jag har låtit mig bli överkörd och utnyttjad.

 Reaktionen från omgivningen är nu att vissa tycker att jag inte är så kul längre. Det är människor som klart kört över mig tidigare och nu när jag inte tillåter detta längre så reagerar de negativt. Jag har tagit bort dem från min omgivning, de tar mer än jag vill ge och jag har inget dåligt samvete.

Fram till att jag började bearbeta mitt trauma har jag ofta fått skamliga förslag från män, blivit tafsad på, hamnat i obehagliga situationer med klara inslag av sexuella trakasserier. Jag berättade detta för en annan kvinna vid ett tillfälle 2016. Hon svarade väldigt ärligt att jag har en tydlig sexuell appeal. Jag rörde mig på ett sexuellt lockande och utmanande sätt och jag var väldigt flörtig på ett sexuellt vis. Detta var jag inte medveten om. Efter traumabearbet- ningen har jag inte hamnat i en enda liknande situation. Jag känner själv att mitt rörelsemönster är helt annorlunda, jag är dock fortfarande flörtig, men inte på ett sexuellt sätt utan bara på ett charmerande sätt.  Dissociation var ett nytt begrepp för mig. När jag läste om det i din kurs så insåg jag att jag varit precis så under hela mitt liv. Jag har pendlat mellan det ledsna barnet och den obstinata tonåringen. Jag har väldigt sällan känt mig vuxen. Jag har ett klart minne från när jag skulle fylla 40 år. Då tänkte jag att nu kanske jag äntligen kunde känna mig vuxen och funderade över hur det skulle kännas och vad det skulle innebära.

Nu är jag vuxen. Visst kan jag agera lite barnsligt i vissa situationer fortfarande, men det är absolut inte på samma sätt som tidigare. Att nu vara vuxen innebär att livet faktiskt blivit lättare på många plan. Ett tydligt exempel är att det inte längre tar så mycket energi att betala räkningar. Det där är ju en typisk vuxengrej. Att vara ett barn som ska utföra vuxengrejor är en rejäl kraftansträngning som tar enormt mycket energi. Nu går det liksom av sig själv.

 Och jag är enormt tacksam för att du hjälpte mig att bearbeta mitt trauma. Stor kram  Christel


Jag har gått hos Jeanette i behandling för PTSD efter sexuella övergrepp. Innan denna kontakt hade jag testat flera olika sorters terapi, bland annat prolonged exposure, vilket tyvärr inte hade den positiva effekt jag hoppades på.

Tack vare Jeanette och EMDR känner jag idag att jag är fri i förhållande till mina förflutna erfarenheter. Det påverkar hela mitt liv och har gjort att jag är tryggare i min tillit till att världen är en bra plats, att människor går att lita på och att min intuition kan guida mig dit jag vill. Jag har en bättre relation till min familj, min man och till mitt arbete som psykolog. Fantastiskt var också att behandlingen inte var lika smärtsam som jag först trodde! Vissa saker i livet kan få vara enklare än väntat.

Idag känner mig så tacksam över behandlingen jag fått hos Jeanette. Framför allt för den medkänsla och förståelse för mig själv som barn och ung som jag kan känna idag och som jag aldrig tidigare kunnat finna.

Önskar dig allt gott, Olga