Det Röda Tältet

Det Röda Tältet Behandlingsprogram är för dig som vill komma vidare i ditt liv och vill släppa det förflutna. Det Röda Tältet Behandlingsprogram är för dig som inte längre vill bära konsekvenserna av det sexuella traumat och för dig som vill leva som du vill. Att har varit med om en sexuell traumatisk händelse betyder inte att du har livslång lidandet med rätt, evidens baserad behandling kommer du att mår mycket bättre.

För vem?

Det Röda Tältet är en online behandlingsprogram för kvinnor med sexuella trauman. Alla kvinnor som har utsatts för olika slags negativa sexuella händelse är välkomna. Det spelar ingen roll när i livet traumat har hänt och hur medveten du är om vad som har hänt. Du kan ha varit med om incest när du var liten, blivit våldtagen när du var 16 eller att någon hade sex med dig medan du sov när du var 32.

Känslor

En del kvinnor har svårt att minnas och är inte säkra på att de har varit utsatta. Det är du som avgör vad du behöver. Du vill bli av med ångest, oro och panikkänslor. Du kanske undviker att vara för nära dina känslor, du kan eventuellt prata om det som har hänt, men du har svårt att gå in och tillåta dina känslor. Kanske är du är rädd för att tappa kontrollen. Du vill inte längre blunda för att du behöver adekvat behandling. Du välkommen i att vara med i Det Röda Tältet Behandlingsprogram.

Gemenskap

Du kommer till en gemenskap med andra kvinnor som har liknande upplevelse och samma mål som du. Det Röda Tältet Behandlingsprogram är på distans och samtidigt väldig närvarande. Du har frihet och du bestämmer själv när, var och hur ofta du investerar tid i din bearbetningsprocess. Du gör din resa i egen takt, samtidig som jag, som psykotraumaterapeut guidar dig.
Du kan delta i gemenskapen, samtidigt som jag respekterar när du vill vara mer anonym.
Det Röda Tältet är ett behandlingsprogram för dig som vill gå vidare, få bättre relationer och starkare självkänsla.

Gruppterapi

Fördelar med gruppterapi är att du kan känna igen dig, att du inte är ensam. En annan fördel är att andra sätter ord på det du känner och hjälper dig att få mer insikt. I en grupp kan man helt enkelt lära sig av varandra. Du kan även välja att göra programmet för dig själv utan att du är med i gruppsessionerna.

När passar inte Det Röda Tältet Behandlingsprogram?

Det Röda Tältet ersätter inte ett intensivt behandlingsprogram inom psykiatri. Har du starka självskadande beteende, eller behöver du i bland hjälp från psykiatrin, då behöver du förmodligen en mer intensiv behandling. Ta i så fall kontakt med din behandlande läkare för att undersöka vad du behöver.

12 månader

Det Röda Tältet Behandlingsprogram innehåller mycket av det du behöver för släppa skuld, skam och negativa tankar. Behandlingen pågår i 12 månader, men du är medlem under ett år, så att du kan göra övningar i din egen takt. Du kan gå tillbaka till vissa övningar eller ta en paus för att det behövs smältas. Du tar tempot som passar just dig. Om du vill kan du stanna i gruppen ytterligare ett år utan extra kostnader.

Jag hjälper dig i din process så att du blir starkare, friare och helare. Vågar du ta emot hjälp? Du är välkommen att delta i Det Röda Tältet Behandlingsprogram.

Är du osäker om Det Röda Tältet Behandlingsprogram är ett program som passar dig, då vill du kanske boka en tid med mig. Välkommen att kontakta mig för ett kostnadsfritt samtal på 20 minuter.

Innehåll

  • 25 online gruppterapisessioner
  • 8 individuella sessioner
  • Verktygslåda med information och övningar
  • Skrivprocess
  • Kompis
  • Digital mötesplats
  • Braintraining
  • Varannan vecka inspiration
TILLBAKA TILL KURSUTBUDET

jeanette

Fria utbildning & inspiration

Vill du få min fria utbildning och inspiration i din brevlåda varannan vecka?

Välkommen att anmäla dig här nedan.