Detta säger kunder om  ‘Från trauma till kraft’ kursen:


Så tacksam för denna teknik.

Kraftfull i sin enkelhet.

Det fria skrivandet ger utdelning om och om igen…

Sedan känner jag väldigt starkt att skrivandet ger ett större djup till EMDR

Jag håller igång processen på ett helt annat sätt, än att bara gå på terapi 1g/v

Eller möjligen också, att skrivandet får sig en extra förstärkning

Vilma


Jag har hittat ett inre lugn och frid som jag länge sökt, jag kan vara närvarande i mina relationer på ett helt annat sätt, jag blir inte lika triggad och tar saker personligt, vilket tidigare brukade leda till att jag stötte bort människor eller drog mig undan för att inte visa mig svag. Jag känner att jag nu vågar möta alla känslor själv, istället för att i panik ringa en vän, eller försöka döva känslor med mat/ serier eller annat. Det känns som att mitt inre barn verkligen litar på mig nu, jag behöver inte söka bekräftelse utifrån, och jag vet att genom livets upp och nedgångar så har jag mig själv. I början av året när jag började minnas mina sexuella trauman och för första gången på 17 år erkände för mig själv vad som verkligen hände så såg jag min kropp i en meditation, stel som cement, tung och orörlig med ett stort svart hål över bröstet och en blockering i halsen av att vilja skrika, säga nej, få tala sanning. Kroppen känns fri, hjärtat och bröstet känns nu varmt och läkt, jag känner mig hel och ser hur livet utanför börjar förändras när dessa blockeringar i mig läkt. En av de viktigaste insikterna var när jag läste en artikel om hur kroppen fryser vid våldtäkt, att 70% av kvinnorna reagerar så. Jag kunde plötsligt släppa så mycket skam och skuld och insåg samtidigt varför jag alltid känt mig så fast i livet, som att jag inte kunnat ta mig dit jag vill i livet, dessutom har jag haft återkommande drömmar av att blivit jagad av rovdjur där jag inte kan röra mig och kroppen varit stel och tung. Plötsligt klickade allt, jag kunde förstå och förlåta mig själv mer i den stunden. Jag har genom kursen vågat erkänna och minnas minnen från barndomen som jag länge varit halvt medveten om men inte vågat se på, tanken att blivit sexuellt utnyttjad som barn kände för överväldigande, men genom att jag såg det kunde jag känna vart i kroppen det satt och jobba på att släppa genom yoga och meditationsövningar.

Jag har också funnit frid i det som hände, och insett hur det format mig och lett mig dit jag är idag. Hur det hjälpt mig att växa i sympati och medkänsla till mig själv, och alla människor. Att aldrig döma någon, utan istället kärleksfullt finnas där och förstå att alla gör så gott de kan där de är just nu. Att bakom våra destruktiva beteenden ligger så mycket trauma och omedvetenhet. Jag tror att det kommer kunna hjälpa mig att var en bättre guide för andra, pga att jag faktiskt genomlevt dessa trauman, men också sett att det går att läka.

Jag kan inte minnas när jag mådde såhär bra senast!
Tack så mycket för att du tagit fram den här kursen. Nu ser jag fram emot att frigöra mig från skam och se hur det frigör mig att leva mer som hjärtat vill, och att följa den vägen som hjärtat och själen talar om.

Vad tycker du om mejl frekvensen/antalet mejl i kursen?
Bra! Då jag har tendens att driva mig själv framåt hela tiden så kände jag ibland att jag hade önskat dem mer ofta, men tror det var nyttigt för mig att lära mig att bara vila mellan de olika övningarna, och “bara” göra brain training och vanliga skrivövningen

Vad tyckte du om braintraingen?
Mycket bra!

Patricia


Hej Jeanette

Jag nu börjat med braintraining som jag lyssnar på samma tid dagligen och idag har jag också kommit igång med skrivrutinen. Skrivrutinen känns nyttig – efter att bara ha skrivit en gång märkte jag att kom på saker som jag känt under dagen men inte reflekterat över. Intressant! Jag skriver mycket i mitt yrke som kommunikatör och det är lätt för mig att upptäcka saker när jag skriver, eftersom jag är ganska analytisk av mig som person. 

Braintrainingen har jag gjort nu i tre dagar och den upplevelsen är en helt annan. Ibland räcker inte svenskan till, och det främsta ordet jag tänker på för att beskriva braintrainingen är “powerful”. Det är en märklig, stark och känslosam upplevelse – jag blir överraskad över hur mycket jag känner på en enda gång. Det är också befriande och jag känner mig nästan full i skratt i vissa delar. Det är inte alls skrämmande utan väldigt positivt. Detta är något som jag vanligtvis skulle kunna ha svårt med, men jag har bestämt mig för att vara närvarande i det och inte bara analysera allting.

Allt gott, Emma


Vad var anledningen till att du började med bearbetningskursen?

Går emdr terapi, tänkte att  kursen ‘Från trauma till kraft’ skulle förstärka, fördjupa EMDR terapin. Vilket den gjorde i allra högsta grad. Funderar på om det rent utav var på din hemsida där det var DU som kläckte iden… kan vara så…

Vad är kursens resultat för dig hittills?

10/10  !!!!

Trodde aldrig att den skulle vara så effektfull. Troligtvis passar denna form mig väldigt väl.

Vad tycker du om mejlfrekvensen/antalet mejl i kursen?

Bra, Mailen gjorde att det för mig, blev ett naturligt uppehåll emellan. Jag har lite svårt för att inte ”köra på”. Jag tycker att jag genom mailen lärde mig att både

begränsa tiden som jag höll på med uppgiften. Samt att jag fick en känsla av att man kan ”doppa tån” i uppgiften, och fortsätta sitt liv efteråt. Jag var verkligen redo för.

Vad tyckte du om hur kursen var uppbyggd?

Den var bra, det var trevligt med lite kreativa övningar emellan också!

Tack!

Cajsa


Hej! 

Jag håller fortfarande på. Det har gjort saker…klarare. Enklare. Jag kan liksom se på avsnitt utan att hamna i så stark affekt.

Jag har pausat lite mellan de olika perioder jag skrivit om. Låter de vara röriga och ha sin egen logik. Sakta blir det ljusare och ljusare över virrvarret av händelser, känslor, tid och personer

Hälsningar, Elisabeth


Hej!

Hösten 2017 briserade #metoo och för mig blev det en omtumlande och smärtsam resa bakåt i tid. #Metoo tog mig tillbaka till en plats och till minnen som jag använt hela mitt liv åt att försöka hantera och glömma. När minnen av våldtäkter och övergrepp från min barndom rullade upp så slogs mina fötter undan på ett sätt som jag på inget sätt var förberedd på. Jag tappade fotfäste av skräck, smärta och panik. Där och då så försökte jag hitta något eller någon som kunde hjälpa mig i min förtvivlan och vände mig till min hälsocentral. Visst kunde jag få hjälp men att få träffa en psykolog skulle ta tid. För mig kändes det som om jag inte kunde vänta utan jag behövde hjälp omgående för att inte drunkna i den förtvivlan som fått mig i sitt grepp. Jag vet inte att jag någonsin känt ett så desperat behov av hjälp.

Någonstans under den här förtvivlade perioden så dök det upp en kontakt i mitt Facebookflöde med ett tips upp om något som kallades för Det röda tältet som drevs av Jeanette Niehof, en psykolog med erfarenhet av att bearbeta sexuella trauman. I min desperation och förtvivlan så tog jag kontakt och det blev min räddning. Omgående kom jag med i programmet och kursen Från trauma till kraft, Frigörelse från skam, Självmedkänsla och Från offer till hjälte och kunde i en trygg, kärleksfull och omhändertagande miljö börja jobba med mina minnen, ett steg i taget.

Jag säger inte att det har varit lätt, varje steg har inneburit sorg, tårar, rädslor, förtvivlan och smärta bortom det jag trodde var möjligt. Men jag har fått den hjälp och det stöd jag behövt längs vägen. Jag har jobbat med skrivövningar och EMDR-sessioner som hjälpt mig sortera bland och närma mig mina minnen och känslor. Jag har tagit hjälp av braintraining som lärt mig slappna av och tillsammans andra och samtal i det Röda Tältet har jag steg för steg och bit för bit kunnat närma mig, möta och bearbeta det svåra.

Mina minnen finns kvar men idag kan jag möta dem och hantera dem med hjälp av de verktyg och den behandling jag fått hos Jeanette. Jag känner mig mycket lugnare och mår betydligt bättre. Idag vågar jag känna och möta mina känslor där jag tidigare stängt av, undvikit att känna eller skadat mig själv eller andra. Jag känner mig helt enkelt lugnare och sannare gentemot mig själv och jag vågar även visa min sårbarhet för andra. Det känns så skönt att jag äntligen, efter att på egen hand ha burit mina minnen i närmare 50 år, kan slappna av och känna mig trygg, lugn och balanserad.

Jag kan inte med ord förklara den tacksamhet jag känner för den hjälp och det stöd jag har fått under de två år som gått. Tack för att hjälpen fanns där när jag som mest behövde den.

Med stor kärlek och varma kramar/Anita


Än så länge känns det väldigt fint och jag känner mig motiverad, brain träningen känns fint också. 

Tack för att du skapat en sådan fin kurs för att kunna läka och bli fri. 

Vänligen, 

Alexandra


Jag är klar med kursen insikt och förståelse och har nu påbörjat din kurs Från trauma till kraft med skrivande. Pendlar väldigt mycket mellan att tycka att det här kan vara det viktigaste jag gör i livet till att bara tycka att det är banalt och tramsigt (inte du!!!) att låta skiten jag varit med om ta plats.

Har gjort tidsaxeln och den är brutalt tydlig. Förstår att jag måste igenom det här för att bli hel.  Du ger mig hopp. Det ger mig hopp att det går att förändra. Samtidigt återfaller jag i mina strategier.

Jag är så glad att jag ramlade över dig. Jag är medlem i Rise men jag har inte sökt stöd där än. Har rätt hög integritet och kan vara avvaktande och släpper lätt.  Tomhetskänsla! Parallellt med detta försöker jag balansera livet och hitta min identitet. Vem är jag, vad vill jag, vad står jag för, vilka är mina gränser. Splittrad är ordet som bäst kan beskrivas hur det är att vara jag. ………,,,,

Nu blev det ett väldigt långt brev till dig, jag fattar efter att ha tagit del av mycket av ditt skrivna material och researchat kring PTSD och komplex PTSD att terapeutens roll är annorlunda än i gängse terapi. DET känns som det viktigaste. Att våga sticka hål på. Förstår att du är den personen, det har alltid varit dilemmat, att jag har “sett igenom” kunskapen och engagemanget hos terapeuten. Fasiken, det är det där som är så viktigt. Så viktigt. Inga höjda ögonbryn, inga dragna andhämtningar som får mig att känna att jag inte kan släppa på utan känner att jag behöver istället ta ansvar så det inte blir för jobbigt för den andre i rummet. 

Jag håller som bäst på att fundera vilket av mina trauman jag ska börja skriva om. Tufft, tungt men samtidigt, det är dags nu!

Vänligen Sofie


Hej!

Den här kursen har varit väldigt bra för mig! Jag har haft stor nytta av listan med symtom som orsakas av sexuella trauman. Jag har ökad insikt över mitt eget beteende, och förstår på ett helt nytt sätt varför jag känt mig udda, annorlunda, och varför jag alltid i något skede drar mig undan i sociala tillställningar, och varför jag känner mig sämre, och varför jag haft mardrömmar, och problem med relationer till killar. Inte på det sättet problem – men nog med gränser, särskilt svårt har det varit för mig att säga “Nej, jag vill inte sällskapa” om jag inte varit intresserad och så har jag ofta hamnat i svåra situationer, som jag måst krångla mig ur. Inte bara har jag känt att jag sårat någon utan också att det måste vara någonting riktigt fel på mig.

Det har jag alltid trott. Jag har besökt många många psykologer, själavårdare och terapeuter, och alltid bara fått diagnosen “obestämbar ångest”. Aldrig skulle jag ha kunnat koppla den till dessa minnen och händelser, om inte det hade kommit till tals för cirka en månad sedan hos min nuvarande terapeut, och det har varit mer eller mindre helt livsförvandlande.

Mitt beteende har förändrats så att jag inte känner lika mycket ångest bland människor, och jag börjar ifrågasätta tankar om att vara sämre..

Nu förstår jag också min utbrändhet och stress.

Mitt nästa steg blir absolut att gå kursen “frigörelse från Skam” i och med, att jag inte riktigt vågar prata om vad som hänt med någon ännu, även om jag känner till påverkningarna.

Tack för en fantastisk kurs!

Mvh, Marian


Jag är väldigt nöjd med kursen (och lite positivt överraskad….)

Dana


Tack för ditt arbete med att sätta ihop den här kursen. Den har kommit i lagom doser, och övningen att knacka i händerna samtidigt med affirmationer har jag använt vid flera tillfällen. Den känns bra att kunna ta till. 

Vänligen Ann


Hej!

Kursen har satt igång en inre rörelse i mig, det är lite som beskrivningar av att ligga i koma. Det är så mycket som vill komma ut men det går inte. Inget kommer ut genom munnen. Samtidigt känns det som att jag imploderar. Jag känner mig rädd och långt utanför min bekvämlighetszon. Jag ser att livet bara pågår och jag är en passiv betraktare som böjer mig alltför lätt inför det. Jag väntar på att livet ska börja, det kan bli en hemskt lång väntan tror jag. Känner mig också smutsig, och rädd för att ta plats med min historia. Den vävs in i så många andras historier. Men status quo har ett högt pris tror jag. Avstängdhet, depression, göra för att duga. Tiga är fan i mig inte guld.

Lena


Hej Jeanette.
Ville mest bara skriva att jag tycker att man får så bra och mkt stöd i att tex hantera starka känslor i mailen. Vanliga och/eller vardagliga motgångar hanterar jag som ”vem som helst”.
Men när det är något som hör till, eller påminner om, det som ingår i PTSDn, så blir destruktivt. Det är pinsamt att jag som vuxen inte haft förmågan att kunna hantera de känslorna konstruktivt.

Men genom Din kurs så går det faktiskt bra, vilket jag var rädd för att det inte skulle göra🌷

Det är väldigt svårt, men jag har blivit lite mer ”egoistiskt” på ett positivt sätt.
(Braintrainingen)
Jag tar inte längre på mig skulden för andras människors hälsa / motgångar, om någon har en dålig dag mm, på samma sätt.
(Pga ett av Dina möten i Det Röda Tältet jag lyssnat på)

Om jag hade gått kursen Från trauma till kraft först känner jag att hade varit lättare att prata med terapeut sedan.

Skulle kunna skriva mer som blivit bättre / bra. Men hinner inte just nu.

Tack för en hittills såå bra kurs på alla sätt och vis🌷

Med vänlig hälsning,
Louise


Hej!

Jag har gått i terapi i fyra år och det som jag hela tiden återkom till i samtalen var de sexuella övergrepp jag varit med om. Den terapin fick mig att inse vad som hänt, att det inte var mitt fel och att jag inte behövde känna skam för att det påverkar mig. Men efter avslutad terapi kände jag tydligt att det var nåt som satt i kroppen. Främst i relation till närhet/beröring och kraftig snabbt kommande kroppslig ångest. Jag Googlade EMDR och hamnade på din sida och fastnade för kursen ‘Från trauma till kraft’

Jag har fått hjälp att på ett strukturerat sätt bearbeta mina minnen. Minnen är ofta påträngande i helt fel situationer jag tror att jag avsatt tid för skrivande innebar att minnen inte kom lika ofta. Jag har ältat dessa minnen så länge och har lite svårt att förstå varför jag fortfarande har ett behov av att göra det.

Jag tycker om braintraingen den lyssnar fortfarande minst en gång om dagen. Jag börjar ofta gråta i den del du pratar om hitta tillbaka till lekfullhet och nån som vaggade dig och älskade dig när du var liten. Jag känner mig så svikne av min mamma så det gör så ont, jag tänker att det gäller fler än mig. Men det kanske är meningen. Men i mig gör det ont. Jag tycker om delen där du säger att vi gör ett bra jobb, allt som signalerar vänlighet och stöttning är viktigt för mig. Jag tänker att många upplever så mkt ensamhet och brist på tillit  i sin berättelse att vänlighet och engagemang är så fundamentalt.

Jag har inte saknat nåt, tycker att skrivuppgifterna var tydliga och välstrukturerade. 

Tack, 

Maria


Hej,

Jag är glad att få göra kursen Från trauma till kraft. Och lyssnade direkt på ljudfilen (braintrainingen) som du skickade igår.

Jag har dissociativa symtom, men tror inte lyssnandet triggade något. Däremot blev jag lättrörd. Jag rördes till tårar av saker som iopfs är (rörande på tv) men jag blev lättrörd, lite som gamla människor kan bli. Det rinner någon tår då och då. (Jag berörs sällan av det jag tex ser på tv utan konstaterar mer bara att det är tex sorgligt.)

Och så blev jag aktivare med vovve. Plockade fram aktivitetsleksaker som låg längst in i skåpen och lät han klura på en massa saker.

Vänligen,  Karin


Detta säger säger kunder om ‘Frigörelse från skam’ kursen:

Hej 😊

Här kommer lite feedback på Skamkursen;

Vad har den gett mig

Otroligt mycket! Jag är djupt imponerad över den starka effekt denna ”enkla” kurs har. Reflektionerna, blandade med kunskap gör att det skapas en process, långt utöver den vanliga ”ältande rundan”.

Jag har läst BBs Skambok. Den gav mig väldigt mycket även då. Men i denna process, ges den en annan dimension.

Dock … skulle jag behöva gå igenom hela kursen igen, i andra områden. Känns inte lika inspirerande att påbörja den igen… men kommer att göra det, efter lite vila.

Min förståelse för vad Skam egentligen är, har landat inom mig, på ett helt annat plan idag.

Dock vet jag att bara för att man ”förstår” så har man inte löst problemet. Det behöver ”göras” också. Kanske framförallt, göras…

Så jag gör mina baby-steg.

Jag säger till min man – ”nu ska jag träna på att säga detta – bara för att jag vet att jag behöver träna på det – inte för att jag vill”..

Efteråt – är min förvåning – om än – större…. Huuuur något såååå känslomässigt svårt, totalt kan försvinna bara för att man satt ord på det….

Obegripligt. Inte intellektuellt, där är jag med på noterna. Men godevärld vilken skillnad det är mellan huvudet och hjärtat……. 😊

TACK för kursen, TACK <3

Pernilla


Hej Jeanette.
Ville mest bara säga att jag är så väldigt tacksam för Dina kurser med Dina braintrainingar.

Tack🌷

Med vänlig hälsning,
Louise


Hej!

Skamkursen har gått jättebra !!

Precis som i kursen Från trauma till kraft, har denna bara ”förstärkt” djupet och effekterna i EMDR träffarna

Eller faktum är… att utan den personliga bearbetningen hemma, så har jag svårt att se att jag skulle haft

förmågan att komma ned och öppna upp den mer omedvetna sidan inom mig, enbart i terapi timmen.

Genom skrivövningarna, har jag haft förmånen att i lugn och ro, komma ned och ta FRAM känslor som jag sedan

tagit med mig till EMDR och dessa har vi sedan bearbetat, med mycket gott resultat.

De gånger jag inte har haft några ”känslor” med mig har jag inte upplevt att det hänt så mycket.

Så jag är väldigt tacksam för att jag provade detta!

Varma hälsningar från Anna


Detta säger säger kunder om ‘Självmedkänsla’ kursen:

Som övriga moment har den varit bra och gett mig verktyg för att komma vidare med min bearbetning av mina sexuella trauman och konsekvenserna utav dom.

Det som är bra är att jag kan göra momenten  min egen takt och utifrån mina behov och möjligheter. Jag har verkligen tyckt om affirmationerna och dagens fråga, dom har alltid fått mig att le.

Det som är svårt är självdisciplinen, något som jag upplevde som svårare med kursen i självmedkänsla än i kursen från trauma till kraft och frigörelse från skam . Jag har varit väldigt fokuserad och disciplinerad i de tidigare kursen men hade svårare i under det här steget. Det kanske har att göra med att mitt behov av självmedkänsla kanske inte varit lika stort. Jag tycker mig vara ganska duktig på att ta hand om mig själv och att ge mig själv kärlek och omtanke. Det har tagit mig ett helt liv att ta mig fram till den punkten och jag har jobbat för att ta mig hit. Jag äter, sover, vilar, tar det lugnt, yogar, tar långa promenader i skogen, går på massage och försöker leva ett lugnt liv utan drama. Så det kanske är förklaringen till varför jag har haft lite svårare att motivera mig till kursen i självmedkänsla. Jag tycker om mig 😉

Den här kursen har gjort mig medveten om vikten av att ladda mig själv med positiva tankar om mig själv och min förmåga. Det har blivit tydligare hur viktigt det är att jag tar hand m mig och tycker om mig.

Vänligen/Anita


Hej Jeanette, det går bra och jag upptäcker till min förvåning och glädje att jag blir glad av kursen Självmedkänslan. Jag ler varje gång jag läser motsatsfrågorna. Tänk att det kan kännas så lätt och roligt.

Så affirmationerna, braintrainingen och motsatsfrågorna fungerar bra. Det har kommit en ny bok ”52 vägar till medkänsla” av Ole Schenström som jag beställt och tänker läsa som stöd i processen. Jag har inte läst en bok på evigheter och hoppas jag ska kunna hitta fokus att ta mig igenom den.

Så just nu känns det väldigt bra.

Tack för att du finns och för den hjälp du gett mig.

Kram Johanna


Mer information om Traumabearbetningsskolan
TILLBAKA TILL KURSUTBUDET

jeanette

Jeanettes fria utbildning & inspiration

Du kanske har en fråga kring trauma skolan?

Välkommen att ställa den.

    Genom att kryssa i den här rutan bekräftar du att du har läst och godkänner våra användarvillkor angående lagringen av uppgifterna som skickas in via detta formulär.: