Kan jag må bra igen efter en gruppvåldtäkt?

 

Min behandling hos Jeanette har hjälpt mig så mycket mer än vad jag kunde ha annat på så kort tid.

För ungefär fem år sedan var jag med om en en gruppvåldtäkt när jag gick i 9:an, något som jag har förträngt under en längre tid. Något jag har lärt mig nu efteråt inte går att förtränga…

Detta har påverkat min vardag mycket på senare tiden och jag har haft svårt att lita på folk, känt mig värdelös, bett förlåt för saker som jag inte kan påverka, haft problem med mardrömmar, konstant spänd och orolig i kroppen.

För ungefär ett halvår sedan så bestämde jag mig för att detta var inte hållbart och sökte då mig till Jeanette som skapade en härlig och trygg miljö som gjorde mig öppen och mottaglig för hjälp.

Hos Jeanette genom gick jag en EMDR-behandling som ska behandla PTSD, jag märkte redan efter första gången att det hjälpte mig på ett sätt som att bara prata om det har gjort tidigare.

Sessionerna var till en början jobbiga, jag grät mycket då minnesbilderna var starka, men jag kände mig ändö så lugn efter sessionen.

Man hann tänka så himla mycket på kort tid eftersom EMDR får tankarna att flyga, för mig gick det väldigt snabbt när jag väll kom igång eftersom sessionerna är så intensiva. Intensiteten gjorde även att man blev trött efter men man kände alltid att något hade hänt när man gick där ifrån och man kände sig lugn.

Till en början kände jag mig lite förvirrad om hur man skulle arbeta med EMDR men Jeanette är där och vägleder än under hela sessionen och hjälper än att komma in på rätt spår.

Jag kunde verkligen känna hur tankarna bearbetades och att jag kände hur jag arbetade med det i kroppen. Eftersom för mig så stör EMDR hjärnan så att man hinner tänka och känna så mycket. Det var fascinerade hur man kunde känna allt detta och att man faktiskt kunde se lite resultat efter varje gång, detta gjorde än ju väldigt motiverad.

Jeanette är verkligen professionell och vill hjälpa en på en djupare nivå. Även om allt inte är helt okej än så har jag kommit en lång bit på vägen tack vare henne.

Vänliga hälsningar,

Maja

 

Tack Maja!

Lev, känn dig fri och hel!

Jeanette

 

Gratis

Insikt och förståelsekurs

 

Populära online kurser

Från trauma till kraft

Frigörelse från skam

Självmedkänsla

 

För professionella:

För dig som arbetar med klienter, patienter, elever, brukare. För dig som arbetar med människor

PTSD kurs, psykologi av trauma, online

EMDR utbildning

 

ViduNova trauma expertiscentrum

EMDR Academy