Anita

Denna gång är det Anita som har ordet. Jag är tacksam att hon ville vara min klient och vill berätta om sin resa. Hon förmedlar verkligen hopp

 

”Hej Jeanette, här är mina tankar och känslor kring den hjälp jag fått via dig och det Röda Tältet.

_________________

Hösten 2017 briserade #metoo och för mig blev det en omtumlande och smärtsam resa bakåt i tid. #Metoo tog mig tillbaka till en plats och till minnen som jag använt hela mitt liv åt att försöka hantera och glömma. När minnen av våldtäkter och övergrepp från min barndom rullade upp så slogs mina fötter undan på ett sätt som jag på inget sätt var förberedd på. Jag tappade fotfäste av skräck, smärta och panik. Där och då så försökte jag hitta något eller någon som kunde hjälpa mig i min förtvivlan och vände mig till min hälsocentral. Visst kunde jag få hjälp men att få träffa en psykolog skulle ta tid. För mig kändes det som om jag inte kunde vänta utan jag behövde hjälp omgående för att inte drunkna i den förtvivlan som fått mig i sitt grepp. Jag vet inte att jag någonsin känt ett så desperat behov av hjälp.

Någonstans under den här förtvivlade perioden så dök det upp en kontakt i mitt Facebookflöde med ett tips upp om något som kallades för Det röda tältet som drevs av Jeanette Niehof, en psykolog med erfarenhet av att bearbeta sexuella trauman. I min desperation och förtvivlan så tog jag kontakt och det blev min räddning. Omgående kom jag med i programmet och kunde i en trygg, kärleksfull och omhändertagande miljö börja jobba med mina minnen, ett steg i taget.

Jag säger inte att det har varit lätt, varje steg har inneburit sorg, tårar, rädslor, förtvivlan och smärta bortom det jag trodde var möjligt. Men jag har fått den hjälp och det stöd jag behövt längs vägen. Jag har jobbat med skrivövningar och EMDR-sessioner som hjälpt mig sortera bland och närma mig mina minnen och känslor. Jag har tagit hjälp av braintraining som lärt mig slappna av och tillsammans andra och samtal i det Röda Tältet har jag steg för steg och bit för bit kunnat närma mig, möta och bearbeta det svåra.

Mina minnen finns kvar men idag kan jag möta dem och hantera dem med hjälp av de verktyg och den behandling jag fått hos Jeanette. Jag känner mig mycket lugnare och mår betydligt bättre. Idag vågar jag känna och möta mina känslor där jag tidigare stängt av, undvikit att känna eller skadat mig själv eller andra. Jag känner mig helt enkelt lugnare och sannare gentemot mig själv och jag vågar även visa min sårbarhet för andra. Det känns så skönt att jag äntligen, efter att på egen hand ha burit mina minnen i närmare 50 år, kan slappna av och känna mig trygg, lugn och balanserad.

Jag kan inte med ord förklara den tacksamhet jag känner för den hjälp och det stöd jag har fått under de två år som gått. Tack för att hjälpen fanns där när jag som mest behövde den.

Med stor kärlek och varma kramar/Anita”

 

Stor tack Anita, för förtroendet, för din öppenhet och att du delar.  Allt gott till dig!

Lev, känn dig fri och hel!

Jeanette

 

Vill du få min blogg varannan vecka i din e-postlåda? Prenumererar dig då på Jeanettes fria utbildning och inspiration. Klick här.

 

Gratis

Insikt och förståelsekurs

 

Populära online kurser

Från trauma till kraft

Frigörelse från skam

Självmedkänsla

 

För professionella:

För dig som arbetar med klienter, patienter, elever, brukare. För dig som arbetar med människor

PTSD kurs, psykologi av trauma, online

EMDR utbildning

ViduNova trauma expertiscentrum

EMDR Academy 

 

 

 

2022-08-09T10:11:12+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment

Go to Top