Hej

 

Jag som gästbloggar denna veckan heter Susanne och vill berätta om min resa hos Jeanette. Jag har i barndomen blivit utsatt för sexuella övergrepp och har i hela mitt liv haft försvarsmekanismen att minimera mina händelser. Ofta tänkt att andra haft det värre och skapat värre historier i mina fantasier. Historiskt kan jag se hur jag reagerat med en starkare känslomässig intensitet än situationen krävde när jag varit i sammanhang där ämnet övergrepp diskuterats. När min man friade till mig för många år sedan var jag övertygad om att jag inte var värd att bli någons fru. Så dagen efter erbjöd jag honom att ångra sig, när jag berättat en sak om mig. Tala om dålig självbild.

Som mamma till tre barn har jag varit väldigt överbeskyddande och har bara lämnat dem till min mamma där jag var trygg.

Redan som 16 åring läste psykologi och alla mina yrkesverksamma år har varit inom utbildning och terapi. så Jag har nog provat det mesta inom terapi och alternativa behandlingar. Är utbildad pedagog med terapeutiska kunskaper och specialiserad inom sorgbearbetning. Alltid kom relationen till min förövare upp och jag var ganska trött på att prata om det. Samt att jag kände mig läkt från såren i barndomen.

När jag började hos Jeanette så hade jag några andra minnen som jag tog först och sista gången jag skulle dit sa jag till mig själv i bilen. – Jag kanske ska kolla på minnet med övergreppet, som om det var en bagatell. Tänkte, mest för att konstatera att det var klart.

Ack som jag bedrog mig. Där kom den ”skamfilten” och tyngde ner min kropp, kraften att resa mig upp var nästan obefintlig och där och då kunde jag se hur jag förlorade min oskuldsfulla barndom. Blev tydligt vilka skyddsstrategier jag började använda. Till sist med Jeanettes varsamma handledning kunde jag lämna ”skamfilten” där den hörde hemma och även de strategier jag kopierat för att klara av att bära hemligheten och stänga inne mina känslor.

EMDR och Jeanettes profesionella vägledning har gjort mig fri på djupet. Min historia är inte min framtid. Jag är fri från skammen, placerad djupt inom mig på ett omedvetet plan. Jag hade aldrig nått dit i mina tidigare terapitillfällen.

Jag vill varmt rekommendera dig som funderar på att våga ta hjälp. Vänta inte. Det finns hopp och läkning på djupet.

 

Susanne 60 år

 

Tack Susanne!

 

Lev, känn dig fri och hel!

Jeanette

 

Vill du få min blogg varannan vecka i din e-postlåda? Prenumererar dig då på Jeanettes fria utbildning och inspiration. Klick här.

 

Gratis

Insikt och förståelsekurs

 

Populära online kurser

Från trauma till kraft

Frigörelse från skam

Självmedkänsla

 

För professionella:

För dig som arbetar med klienter, patienter, elever, brukare. För dig som arbetar med människor

PTSD kurs, psykologi av trauma, online

EMDR utbildning

ViduNova trauma expertiscentrum

EMDR Academy