Hej!

 

Hoppas att 2019 har börjat bra för dig! Jag önskar att 2019 blir ett år där du kan rikta in dig på positiva saker och att du få mer lugn och glädje i ditt liv.

Igår kväll läste jag ett citat av Gautama Buddha.

”Om du inte ändrar kurs kan det hända att du hamnar på den plats dit du styr”

 

Mot vad sätter du kurs? Vad riktar du din uppmärksamhet på?

Var kan du hitta glädje, mer energi, nya vanor, nya tankar och nya känslor?

Hur kan vi förändra nuet om vi med vår uppmärksamhet och våra känslor är i det förflutna? Stora delar av vår energi och livskraft är fångad i traumatiska upplevelser. Energi kan vi bara frigöra när vi bearbetar våra trauman.

Vem önskar inte att ha mer energi, lugn, glädje, nya vanor, positiva tankar och positiva känslor? Skulle det vara möjligt?

 

Bearbetning

Förra veckan fick jag ett mejl av en kvinna som hade fått sista avsnittet i bearbetningskursen. Hon skrev:

”Sakta blir det ljusare och ljusare över virrvarret av händelser, känslor, tid och personer.”

För två veckor sedan mejlade en annan kvinna mig feedback på bearbetningskursen där man bearbetar genom skrivuppgifter och övningar av traumatiska minnen.

”Jag har börjat från början med minne nr 2.
Ivrig att öppna upp för nya perspektiv även i denna.
Minne nr 1 fick ett nytt, stärkande, trösterikt och oerhört beständigt slut !!
Så tacksam för denna teknik.
Kraftfull i sin enkelhet.
Det fria skrivandet ger utdelning om och om igen…
Sedan känner jag väldigt starkt att skrivandet ger ett större djup till EMDR. Jag håller igång processen på ett helt annat sätt, än att bara gå på terapi 1g/v. Eller möjligen också, att skrivandet får sig en extra förstärkning.”

Jag är så tacksam att kursen ger en så stor utdelning och att den fungerar så bra.  Jag har utvecklat ett program efter 25 års erfarenhet som terapeut. Att arbeta mer online är ganska nytt och många tror att det inte passar dem. Jag har hört säga att: ”jag har komplex PTSD och dissocierar så jag kan inte göra det”.  Jag skulle vilja säga tvärtom. Uppgifterna har en sådan struktur att det hjälper dig stanna i nuet och förebygga dissociation.

 

Män

Sista tiden har många män anmält sig till mitt nyhetsbrev. Primärt riktar jag mig mot kvinnor som har varit utsatta för sexuella trauman. Tyvärr finns det också många män som är utsatta.

Om intresse finns vill jag också utveckla en särskild bearbetningskurs för män. Hör gärna av dig om du vill vara med i pilotgruppen för en bearbetningskurs för män.

 

2019

I december skrev jag att jag skulle skriva färre bloggar under 2019. Jag har helt enkelt mindre tid just nu och behöver ändra min kurs. Mitt företag har växt oerhört mycket. Jag har lång väntetid för klienter och många kollegor har anmält intresse för handledning eller terapi. Jag håller på att anställa en kollega. I väntan på en terapiplats använder en hel del kvinnor bearbetningskursen och det är så fantastisk att se att terapin går så mycket fortare. Jag känner stor tacksamhet.

Behöver du ändra din kurs så att du kommer dit du vill komma?

 

 

Nästa gång kommer jag att skriva om flashbacks.

 

Vill du få min blogg varannan vecka i din e-postlåda? Prenumererar dig då på Jeanettes fria utbildning och inspiration

Information om bearbetningskursen

 

Namasté

 

Jeanette